Печени кюфтета с моцарела, поднесени със „Снежанка” от репички


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
телешка кайма
300 г
свинска кайма
400 г
бекон на ленти
125 г
сирене „Моцарела“
2 ч.л.
риган
1 глава
лук
1 бр.
яйце
1 бр.
филии бял хляб
1 бр.
лимон
300 г
цедено кисело мляко
1 връзка
репички
1 скилидка
чесън
3 стръка
копър
2 с.л.
лимонов сок

Приготвяне

1
Телешката и свинската кайма се смесват с яйцето, ригана, настъргания лук, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора и сол на вкус. Моцарелата се реже на кубчета.
2
От каймата се оформят 12 кюфтета, които се пълнят с моцарела, като се затварят добре с кайма, за да не изтече сиренето по време на печене. Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон.
3
Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия, намазват се с малко маслиново масло. Пекат се в загрята на 200 °C фурна с вентилатор до готовност – около 18 минути.
4
Репичките се почистват и се режат на малки кубчета. Копърът се наситнява, а чесънът се прави на паста. Цеденото мляко се разбърква с репичките, чесъна, копъра, лимоновия сок и сол на вкус. Кюфтенцата се поднасят със соса.

Подобни рецепти