Печени кюфтета с моцарела, поднесени със „Снежанка” от репички


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    телешка кайма
  • 300 г
    свинска кайма
  • 400 г
    бекон на ленти
  • 125 г
    сирене „Моцарела“
  • 2 ч.л.
    риган
  • 1 глава
    лук
  • 1 бр.
    яйце
  • 1 бр.
    филии бял хляб
  • 1 бр.
    лимон
  • 300 г
    цедено кисело мляко
  • 1 връзка
    репички
  • 1 скилидка
    чесън
  • 3 стръка
    копър
  • 2 с.л.
    лимонов сок

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Телешката и свинската кайма се смесват с яйцето, ригана, настъргания лук, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора и сол на вкус. Моцарелата се реже на кубчета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    От каймата се оформят 12 кюфтета, които се пълнят с моцарела, като се затварят добре с кайма, за да не изтече сиренето по време на печене. Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия, намазват се с малко маслиново масло. Пекат се в загрята на 200 °C фурна с вентилатор до готовност – около 18 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Репичките се почистват и се режат на малки кубчета. Копърът се наситнява, а чесънът се прави на паста. Цеденото мляко се разбърква с репичките, чесъна, копъра, лимоновия сок и сол на вкус. Кюфтенцата се поднасят със соса.

Подобни рецепти