Печени кюфтета с манатарки


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско)
  • 1 бр.
    яйце
  • 0.25 връзка
    мащерка
  • 20 г
    сушени манатарки
  • 2 бр.
    филии сух бял хляб
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 бр.
    лимон
  • 750 мл
    бира
  • 2 с. л.
    брашно
  • 2 с. л.
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Каймата се смесва с яйцето, наситнената мащерка, стритият на паста чесън, настърганата лимонова кора, нарязаните на ситно манатарки, сол, черен пипер и предварително накиснатия във вода хляб.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    От сместа се оформят сплескани кюфтета. Поставят се в тава, на дъното на която има пергаментова хартия, намазана с масло. Пекат се 20 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор. После се налива бирата и се пекат още 20 минути на същата температура.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато са готови, се изваждат, а сосът се отделя. Брашното се запържва в маслото и постепенно се налива сосът от печенето. Оставя се да кипне леко. Овкусява се със сол и черен пипер. Кюфтета се заливат със соса и се поднасят. С това количество продукти стават около 16 кюфтета.

Подобни рецепти