Печени картофи със салвия и пресен лук


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    едри пресни картофи
  • 20 г
    краве масло
  • 1 стрък
    магданоз
  • 3 стръка
    пресен лук
  • 3 стръка
    салвия
  • 4 с. л.
    маслиново масло
  • 0.5 ч. л.
    чесън на прах

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се измиват добре, подсушават се и се нарязват по дължина.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се в тава, добавят се накъсаните стръкове салвия, магданозът, сол, черен пипер и чесънът.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Поливат се с маслиновото и разтопеното краве масло, разбърква се добре и се пече в загрята на 200ºC фурна за 40–50 минути, докато картофите станат златисти.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Поднасят се със стръкове пресен лук, марули или месо.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    По желание можете да изпечете и стръковете лук заедно с картофите и подправките.

Подобни рецепти