Печени картофи с бекон и моцарела


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    картофи
  • 150 г
    пушен бекон
  • 250 г
    сирене „Моцарела“
  • 300 мл
    олио
  • 1 стрък
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се обелват, режат се по дължина и се изпържват на маслена баня. Изваждат се върху домакинска хартия.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Беконът се реже на малки кубчета и се запича на тефлонов тиган.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се посоляват, поръсват се с черен пипер и лют червен пипер и се разпределят в съдове за печене. Във всеки съд се прибавя по малко от бекона и по 1–2 резена моцарела.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Запичат се във фурната на 180 °С за около 5 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз, подправя се с прясно смлян черен пипер и се сервира.

Подобни рецепти