Картофите се обелват, режат се по дължина и се изпържват на маслена баня. Изваждат се върху домакинска хартия.
2
Беконът се реже на малки кубчета и се запича на тефлонов тиган.
3
Картофите се посоляват, поръсват се с черен пипер и лют червен пипер и се разпределят в съдове за печене. Във всеки съд се прибавя по малко от бекона и по 1–2 резена моцарела.
4
Запичат се във фурната на 180 °С за около 5 минути.
5
Ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз, подправя се с прясно смлян черен пипер и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
картофи
150 г
пушен бекон
250 г
сирене „Моцарела“
300 мл
олио
1 стрък
магданоз
Приготвяне
1
Картофите се обелват, режат се по дължина и се изпържват на маслена баня. Изваждат се върху домакинска хартия.
2
Беконът се реже на малки кубчета и се запича на тефлонов тиган.
3
Картофите се посоляват, поръсват се с черен пипер и лют червен пипер и се разпределят в съдове за печене. Във всеки съд се прибавя по малко от бекона и по 1–2 резена моцарела.
4
Запичат се във фурната на 180 °С за около 5 минути.
5
Ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз, подправя се с прясно смлян черен пипер и се сервира.