В купа се смесват каймата, наситненият чесън, настърганият лук, нарязаният наситно джоджен, червеният пипер, содата, сол и черен пипер. Наливат се 20 мл олио и се размесва добре. Каймата трябва да престои в хладилник 2 часа.
2
Патладжаните се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Доматите се нарязват на 4 или 6 лодки в зависимост от големината. От каймата се оформят сплескани кюфтета.
3
Тава се намазва с 20 мл олио и се подрежда ястието, като се редуват резен патладжан и кюфте – започва се от стените и се стига до центъра. Отгоре се подреждат нарязаните домати. Ястието се полива с останалото олио.
4
Пече се в загрята на 200°С фурна с вентилатор 50 минути или докато патладжаните омекнат.
Съставки
Съставки за
Порции
800 г
телешка кайма
2 бр.
патладжани
2 бр.
домати
2 скилидки
чесън
1 глава
лук
60 мл
олио
0.5 връзка
пресен джоджен
1 с. л.
червен пипер
1 ч. л.
сода за хляб
Приготвяне
1
В купа се смесват каймата, наситненият чесън, настърганият лук, нарязаният наситно джоджен, червеният пипер, содата, сол и черен пипер. Наливат се 20 мл олио и се размесва добре. Каймата трябва да престои в хладилник 2 часа.
2
Патладжаните се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Доматите се нарязват на 4 или 6 лодки в зависимост от големината. От каймата се оформят сплескани кюфтета.
3
Тава се намазва с 20 мл олио и се подрежда ястието, като се редуват резен патладжан и кюфте – започва се от стените и се стига до центъра. Отгоре се подреждат нарязаните домати. Ястието се полива с останалото олио.
4
Пече се в загрята на 200°С фурна с вентилатор 50 минути или докато патладжаните омекнат.