Патладжан кебап


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    телешка кайма
  • 2 бр.
    патладжани
  • 2 бр.
    домати
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 глава
    лук
  • 60 мл
    олио
  • 0.5 връзка
    пресен джоджен
  • 1 с. л.
    червен пипер
  • 1 ч. л.
    сода за хляб

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват каймата, наситненият чесън, настърганият лук, нарязаният наситно джоджен, червеният пипер, содата, сол и черен пипер. Наливат се 20 мл олио и се размесва добре. Каймата трябва да престои в хладилник 2 часа.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Доматите се нарязват на 4 или 6 лодки в зависимост от големината. От каймата се оформят сплескани кюфтета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тава се намазва с 20 мл олио и се подрежда ястието, като се редуват резен патладжан и кюфте – започва се от стените и се стига до центъра. Отгоре се подреждат нарязаните домати. Ястието се полива с останалото олио.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пече се в загрята на 200°С фурна с вентилатор 50 минути или докато патладжаните омекнат.

Подобни рецепти