Паста със зелен фасул и песто


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 350 г
    талятели
  • 400 г
    зелен фасул
  • 100 г
    бадеми
  • 5 стръка
    пресен босилек
  • 3 стръка
    магданоз
  • 1 скилидка
    чесън
  • 80 мл
    маслиново масло
  • 50 г
    настърган пармезан

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се готви в подсолена вода, като се внимава да остане „ал денте“. Изважда се и в същата вода се пуска зеленият фасул. Готви се за 5–7 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Междувременно се приготвя пестото. В блендер се слагат бадемите, чесънът, листенцата босилек и магданоз. Всичко се смила, като постепенно се налива маслиновото масло. Прибавят се и 40 г от настъргания пармезан. Посолява се и се разбърква.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сготвените паста и зелен фасул се смесват с пестото, ястието се поръсва с останалия пармезан и се сервира.

Подобни рецепти