Пастата се готви в подсолена вода, като се внимава да остане „ал денте“. Изважда се и в същата вода се пуска зеленият фасул. Готви се за 5–7 минути.
2
Междувременно се приготвя пестото. В блендер се слагат бадемите, чесънът, листенцата босилек и магданоз. Всичко се смила, като постепенно се налива маслиновото масло. Прибавят се и 40 г от настъргания пармезан. Посолява се и се разбърква.
3
Сготвените паста и зелен фасул се смесват с пестото, ястието се поръсва с останалия пармезан и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
350 г
талятели
400 г
зелен фасул
100 г
бадеми
5 стръка
пресен босилек
3 стръка
магданоз
1 скилидка
чесън
80 мл
маслиново масло
50 г
настърган пармезан
Приготвяне
1
Пастата се готви в подсолена вода, като се внимава да остане „ал денте“. Изважда се и в същата вода се пуска зеленият фасул. Готви се за 5–7 минути.
2
Междувременно се приготвя пестото. В блендер се слагат бадемите, чесънът, листенцата босилек и магданоз. Всичко се смила, като постепенно се налива маслиновото масло. Прибавят се и 40 г от настъргания пармезан. Посолява се и се разбърква.
3
Сготвените паста и зелен фасул се смесват с пестото, ястието се поръсва с останалия пармезан и се сервира.