Паста със сос от месо


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    лук
  • 500 г
    кайма смес
  • 3 скилидки
    чесън
  • 100 мл
    червено вино
  • 300 мл
    доматено пюре
  • 150 г
    бял боб от консерва
  • 150 г
    дребна паста
  • 80 г
    настъргано сирене „Гауда”
  • 1 бр.
    люта чушка
  • 80 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва и се готви в маслиново масло на слаб огън около 30 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавя се ситно нарязаният чесън и се готви за кратко. Слага се каймата и се бърка, докато стане на трохи. Овкусява се със сол. Налива се виното и се оставя да къкри, докато се изпари алкохолът.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Слага се доматеното пюре и се готви, докато течността се редуцира.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се отцеденият боб и наситнената люта чушка.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се сварява в подсолена вода и се сипва в соса.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Разпределя се в подходящи керамични съдове, поръсва се с настъргано сирене „Гауда” и се запича във фурната само на горен реотан, колкото да се разтопи сиренето.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се сервира подправено с прясно смлян черен пипер и украсено със стрък магданоз.

Подобни рецепти