Лукът се нарязва и се готви в маслиново масло на слаб огън около 30 минути.
2
Прибавя се ситно нарязаният чесън и се готви за кратко. Слага се каймата и се бърка, докато стане на трохи. Овкусява се със сол. Налива се виното и се оставя да къкри, докато се изпари алкохолът.
3
Слага се доматеното пюре и се готви, докато течността се редуцира.
4
Прибавят се отцеденият боб и наситнената люта чушка.
5
Пастата се сварява в подсолена вода и се сипва в соса.
6
Разпределя се в подходящи керамични съдове, поръсва се с настъргано сирене „Гауда” и се запича във фурната само на горен реотан, колкото да се разтопи сиренето.
7
Ястието се сервира подправено с прясно смлян черен пипер и украсено със стрък магданоз.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
лук
500 г
кайма смес
3 скилидки
чесън
100 мл
червено вино
300 мл
доматено пюре
150 г
бял боб от консерва
150 г
дребна паста
80 г
настъргано сирене „Гауда”
1 бр.
люта чушка
80 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
Лукът се нарязва и се готви в маслиново масло на слаб огън около 30 минути.
2
Прибавя се ситно нарязаният чесън и се готви за кратко. Слага се каймата и се бърка, докато стане на трохи. Овкусява се със сол. Налива се виното и се оставя да къкри, докато се изпари алкохолът.
3
Слага се доматеното пюре и се готви, докато течността се редуцира.
4
Прибавят се отцеденият боб и наситнената люта чушка.
5
Пастата се сварява в подсолена вода и се сипва в соса.
6
Разпределя се в подходящи керамични съдове, поръсва се с настъргано сирене „Гауда” и се запича във фурната само на горен реотан, колкото да се разтопи сиренето.
7
Ястието се сервира подправено с прясно смлян черен пипер и украсено със стрък магданоз.