Паста със сос от леща


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    пълнозърнеста паста
  • 80 г
    леща
  • 2 скилидки
    чесън
  • 4 с.л.
    маслиново масло
  • 2 с.л.
    счукани ядки (по избор)
  • 1 с.л.
    наситнен копър
  • 1 бр.
    дафинов лист

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслиново масло се сгорещява в голям тиган и в него за кратко се запържват нарязаният на ситно чесън и ядките.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Налива се малко вода и след като заври, се слагат дафиновият лист и лещата.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Вари се около 20 минути на умерен огън, докато лещата омекне.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Междувременно пастата се слага във вряща подсолена вода и се готви, докато стане ал денте.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    След като лещата се превърне в сос, се овкусява със сол и черен пипер и съдът се дърпа от огъня.
  6. accessibility.recipes.cookingstep

    Слага се отцедената паста и малко от водата от варенето. Разбърква се, поръсва се с копъра и се поднася със свежа салата.


    Когато ястието е готово, преди поднасяне можете да го задушите за 5 минути под капак.

Подобни рецепти