Паста със сметана, пиле, грах и хрупкав лук


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 глави
    лук
  • 50 г
    брашно
  • 300 г
    пилешко филе
  • 100 г
    гъби
  • 25 г
    краве масло
  • 150 г
    замразен грах
  • 400 г
    паста „Пене ригате”
  • 100 мл
    готварска сметана

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Едната глава лук се почиства и се реже на тънки кръгчета. Овалва се в брашното и се пържи в олио. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се сварява съгласно инструкциите върху опаковката.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се поръсва със сол и черен пипер и се изпържва в тиган с половината масло, докато се зачерви приятно. Нарязва се на жулиени.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите се почистват и се нарязват на едро. Изпържват се добре на силен огън в същия тиган. Прибавя се сол и черен пипер.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Изваждат се от тигана, в който се слага останалото масло и другата глава лук, нарязан на ситно. Поръсва се със сол и черен пипер. Лукът се задушава на слаб огън, докато омекне, след което се слага замразеният грах. Задушава се няколко минути. Сипва се сметаната и котлонът се увеличава. Когато сметаната се редуцира, се слагат месото и гъбите. Подправя се със сол, черен и червен пипер.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се сварената паста и ястието се готви още няколко минути, като се разбърква добре. Сервира се гарнирано с изпържения лук.

Подобни рецепти