Паста с риба тон и домати


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    фусили
  • 500 г
    домати
  • 320 г
    консерва риба тон
  • 60 г
    черни маслини (без костилки)
  • 30 г
    каперси
  • 40 г
    сирене „Грана падано“
  • 400 мл
    маслиново масло
  • 1 стрък
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се вари в подсолена вода. Маслините се режат на кръгчета. Рибата се отцежда добре от мазнината. Доматите се режат на кубчета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В съд се загряват 60 мл маслиново масло, слагат се доматите и се запържват кратко. Прибавя се рибата, разбърква се и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Пастата се отцежда добре, овкусява се с останалото маслиново масло и се разпределя в чинии.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сипва се сосът, прибавят се каперсите и маслините, настъргва се сиренето, ястието се декорира с магданоз и се поднася.

Подобни рецепти