Пастата се вари в подсолена вода. Маслините се режат на кръгчета. Рибата се отцежда добре от мазнината. Доматите се режат на кубчета.
2
В съд се загряват 60 мл маслиново масло, слагат се доматите и се запържват кратко. Прибавя се рибата, разбърква се и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Пастата се отцежда добре, овкусява се с останалото маслиново масло и се разпределя в чинии.
3
Сипва се сосът, прибавят се каперсите и маслините, настъргва се сиренето, ястието се декорира с магданоз и се поднася.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
фусили
500 г
домати
320 г
консерва риба тон
60 г
черни маслини (без костилки)
30 г
каперси
40 г
сирене „Грана падано“
400 мл
маслиново масло
1 стрък
магданоз
Приготвяне
1
Пастата се вари в подсолена вода. Маслините се режат на кръгчета. Рибата се отцежда добре от мазнината. Доматите се режат на кубчета.
2
В съд се загряват 60 мл маслиново масло, слагат се доматите и се запържват кратко. Прибавя се рибата, разбърква се и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Пастата се отцежда добре, овкусява се с останалото маслиново масло и се разпределя в чинии.
3
Сипва се сосът, прибавят се каперсите и маслините, настъргва се сиренето, ястието се декорира с магданоз и се поднася.