Паста с риба тон и домати
fertig in
20 мин
Трудност
категория
- Пица и паста
съставки
Съставки за
Порции
400 г
Фусили
500 г
Домати
320 г
Консерва риба тон
60 г
Черни маслини (без костилки)
30 г
Каперси
40 г
Сирене „Грана падано“
100 мл
Маслиново масло
1 стрък
Магданоз
Приготвяне
1
Пастата се вари в подсолена вода. Маслините се режат на кръгчета. Рибата се отцежда добре от мазнината. Доматите се режат на кубчета.
2
В съд се загряват 60 мл маслиново масло, слагат се доматите и се запържват кратко. Прибавя се рибата, разбърква се и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Пастата се отцежда добре, овкусява се с останалото маслиново масло и се разпределя в чинии.
3
Сипва се сосът, прибавят се каперсите и маслините, настъргва се сиренето, ястието се декорира с магданоз и се поднася.