Папардели с прошуто


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    прясна паста „Папардели”
  • 200 г
    прошуто
  • 60 г
    настъргано сирене „Грана падано”
  • 60 мл
    маслиново масло
  • 30 г
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се готви в подсолена вода ал денте. Прошутото се реже на ленти и се пържи в маслиново масло.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавя се сварената паста заедно с малко от водата от варенето, поръсва се с настърганото сирене и се подправя с прясно смлян черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Към ястието се прибавя маслото и се сервира.

Подобни рецепти