Пай с репички и моркови


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    брашно
  • 0.5 ч.л.
    сол
  • 0.5 ч.л.
    бакпулвер
  • 120 г
    краве масло
  • 2 бр.
    жълтък
  • 220 г
    заквасена сметана
  • 2 бр.
    яйца
  • 150 г
    свежо сирене
  • 100 г
    настъргано сирене „Ементал“
  • 250 г
    моркови
  • 250 г
    репички
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 1 ч.л.
    сол
  • 0.25 ч.л.
    смлян кимион

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се разбърква със солта и бакпулвера. Прибавя се нарязаното на кубчета масло и се претрива с пръсти, докато се получат трохи. Прибавят се жълтъците и 1 с. л. от заквасената сметана и тестото се разбърква добре. Ако е нужно, се добавя 1 с.л. вода. Оформя се на топка, увива се във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за час.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковите и репичките се почистват и обелват, нарязват се и се варят в подсолена вода за 7 минути. Отцеждат се и се оставят да се охладят.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се чукват яйцата, слагат се свежото сирене, заквасената сметана и настърганото сирене „Ементал“. Овкусява се със солта, черния пипер, кимиона и ситно нарязания магданоз. Разбърква се добре.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 180 °С. Охладеното тесто се разточва на тънка кора и се слага в тава. Надупчва се с вилица, отгоре се разпределят морковите и репичките, а върху тях – плънката. Паят се пече за 30 минути, докато се зачерви.

Подобни рецепти