Пъстърва по класическа френска рецепта


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    пъстърва
  • 2 с. л.
    краве масло
  • 2 с. л.
    олио
  • 2 с. л.
    каперси
  • 2 с. л.
    лимонов сок
  • 0.25 връзка
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се филетира и кожата се отстранява.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Филетата се подсушават и се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и излишното се изтупва.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Запържват се от двете страни, до златисто, в силно сгорещено олио.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслото се слага на умерен огън и се готви, докато стане златистокафяво и с приятен орехов аромат. Прибавят се лимоновият сок, наситненият магданоз и накълцаните каперси. Разбърква се и се дърпа от котлона.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се сервира.

Подобни рецепти