Пържоли със задушен грах и домати


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    свинско бонфиле
  • 4 бр.
    яйца
  • 300 г
    галета
  • 450 г
    замразен грах
  • 200 г
    чери домати
  • 2 скилидки
    чесън
  • 2 с.л.
    маслиново масло
  • 0.5 ч.л.
    суха мащерка
  • 60 г
    лук

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се реже на тънки пържоли, които се поръсват със сол и черен пипер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сол, черен пипер и мащерката.
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Всяка от пържолите се овалва в галета, след това се потапя в разбитите яйца и после отново в галета. Пържат се в олио (с дълбочина 2 см) на умерен огън до златисто.

    Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

  4. accessibility.recipes.cookingstep
    След това се подреждат в подходящ съд, покриват се с капак и се държат така няколко минути. По този начин месото ще остане меко и сочно.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът за гарнитурата се нарязва на ситно и се запържва за кратко в сгорещеното маслиново масло, прибавя се наситненият чесън.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Сипва се грахът, малко вода, овкусява се със сол и черен пипер и всичко се задушава 15 минути под капак. Прибавят се нарязаните доматчета и се оставя на огъня за още малко.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се поднася топло, като в чинии се разпределят пържолите, а около тях се слага от гарнитурата.

Подобни рецепти