Пържена риба
Време за приготвяне
30 мин
Трудност
категория
- Основни ястия
- Рибни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
1.2 кг
котлети от толстолоб
40 г
брашно
80 г
царевично брашно
2 с.л.
прясно смлян черен пипер
Приготвяне
1
Рибата се размразява и се подсушава с кухненска хартия. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
В купа се смесват пшеничното и царевичното брашно и червеният пипер.
3
Рибните котлети се овалват добре от всички страни в брашнената смес.
4
Температурата на мазнината се проверява с щипка брашно. Ако олиото е готово, брашното леко се разпенва.
5
Котлетите се пържат в обилно количество добре сгорещена мазнина.
6
Готовите котлети се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.