Пържен ориз с яйца и зеленчуци


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    ананас
  • 100 г
    ориз
  • 2 бр.
    яйца
  • 50 г
    пресен лук
  • 50 г
    замразен грах
  • 50 г
    моркови
  • 200 г
    пилешко филе
  • 50 мл
    сусамово олио
  • 1 стрък
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ананасът се разполовява, твърдата сърцевина се отстранява, като се оставя около 5 мм плод от кората, а останалата част се реже на кубчета. Издълбаните половинки от ананаса се изсушават във фурната за 2–3 минути на 160 °C.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешкото месо се реже на кубчета, посолява се и се запържва с половината олио, след което се оставя настрана.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Бялата част на пресния лук се наситнява, морковът се реже на кубчета, а яйцата се разбиват. В същата мазнина се пържи ситно нарязаният лук. След като стане прозрачен, се прибавят морковът и грахът, пържи се за кратко и се добавят останалото олио и разбитите яйца.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Докато яйцата все още не са напълно сготвени, се слагат свареният ориз, сол, чесън и джинджифил, пържи се при непрекъснато разбъркване, след което месото се връща в съда и тогава се прибавя нарязаният на кубчета ананас. Половинките от ананаса се пълнят с ориз, декорират се с пресен лук и листа магданоз, и се сервират.

Подобни рецепти