Пълнено пилешко филе на грил


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    пилешко филе
  • 100 г
    сушени домати в маслиново масло
  • 100 г
    сирене „Моцарела“
  • 40 г
    бекон
  • 4 глави
    шалот
  • 2 скилидки
    чесън
  • 20 г
    краве масло
  • 2 стръка
    босилек
  • 2 с.л
    маслиново масло
  • 0.5 ч.л.
    пушен червен пипер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Филето се измива и се подсушава с кухненска хартия. С остър нож се разрязва хоризонтално, но не докрая, така че да се оформят големи парчета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Всяко филе се натрива от външната страна със сол, черен и пушен червен пипер. Оставят се настрана за кратко.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ситно нарязаните бекон и шалот се пържат за кратко в сгорещеното масло, след което се прибавят отцедените от маслиновото масло сушени домати (също нарязани на ситно) и пюрираният чесън.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържат се за кратко, до златисто.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху всяко филе се разпределя от плънката, като отгоре се поръсва с настърганата моцарела и наситнен босилек.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Филетата се загъват, като краищата се забождат с клечки за зъби, за да не изтече плънката.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Филетата се загъват, като краищата се забождат с клечки за зъби, за да не изтече плънката.

Подобни рецепти