Пълнено пилешко филе на грил


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
пилешко филе
100 г
сушени домати в маслиново масло
100 г
сирене „Моцарела“
40 г
бекон
4 глави
шалот
2 скилидки
чесън
20 г
краве масло
2 стръка
босилек
2 с.л
маслиново масло
0.5 ч.л.
пушен червен пипер

Приготвяне

1
Филето се измива и се подсушава с кухненска хартия. С остър нож се разрязва хоризонтално, но не докрая, така че да се оформят големи парчета.
2
Всяко филе се натрива от външната страна със сол, черен и пушен червен пипер. Оставят се настрана за кратко.
3
Ситно нарязаните бекон и шалот се пържат за кратко в сгорещеното масло, след което се прибавят отцедените от маслиновото масло сушени домати (също нарязани на ситно) и пюрираният чесън.
4
Пържат се за кратко, до златисто.
5
Върху всяко филе се разпределя от плънката, като отгоре се поръсва с настърганата моцарела и наситнен босилек.
6
Филетата се загъват, като краищата се забождат с клечки за зъби, за да не изтече плънката.
7
Филетата се загъват, като краищата се забождат с клечки за зъби, за да не изтече плънката.

Подобни рецепти