Пълнено пилешко бутче с лимец


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    пилешки бутчета
  • 300 г
    зелен фасул
  • 10 г
    джинджифил
  • 50 г
    кайсии
  • 50 г
    стафиди
  • 100 г
    печен лук
  • 5 листа
    салвия
  • 200 г
    сварен лимец
  • 5 г
    чили на прах
  • 5 г
    кориандър
  • 5 г
    сол
  • 2 бр.
    шалот
  • 80 мл
    маслиново масло
  • 50 мл
    червено вино „Порто“
  • 300 мл
    пилешки бульон
  • 200 г
    пасирано манго от консерва

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Кайсиите, стафидите, печеният лук и салвията за плънката се нарязват на ситно. Смесват се в купа със сварения лимец, сухото чили, кориандъра и солта.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешките бутчета се обезкостяват и се пълнят. Завързват се с готварски конец и се запечатват в тиган от всички страни до златисто. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В касерола се приготвя сосът, като в 30 мл маслиново масло се задушава наситненият шалот, сипват се виното, бульонът и пасираното манго. Готви се 20 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленият фасул се сотира заедно с джинджифила в 50 мл маслиново масло и се посолява.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сервира се, като в чиния първо се слага от соса, върху него се разпределя от сотирания зелен фасул и отгоре се слага пилешкото бутче.

Подобни рецепти