Пълнено пилешко бутче с лимец


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
пилешки бутчета
300 г
зелен фасул
10 г
джинджифил
50 г
кайсии
50 г
стафиди
100 г
печен лук
5 листа
салвия
200 г
сварен лимец
5 г
чили на прах
5 г
кориандър
5 г
сол
2 бр.
шалот
80 мл
маслиново масло
50 мл
червено вино „Порто“
300 мл
пилешки бульон
200 г
пасирано манго от консерва

Приготвяне

1
Кайсиите, стафидите, печеният лук и салвията за плънката се нарязват на ситно. Смесват се в купа със сварения лимец, сухото чили, кориандъра и солта.
2
Пилешките бутчета се обезкостяват и се пълнят. Завързват се с готварски конец и се запечатват в тиган от всички страни до златисто. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
3
В касерола се приготвя сосът, като в 30 мл маслиново масло се задушава наситненият шалот, сипват се виното, бульонът и пасираното манго. Готви се 20 минути.
4
Зеленият фасул се сотира заедно с джинджифила в 50 мл маслиново масло и се посолява.
5
Сервира се, като в чиния първо се слага от соса, върху него се разпределя от сотирания зелен фасул и отгоре се слага пилешкото бутче.

Подобни рецепти