Пълнени калмари със сушени домати и сирене "Фета"


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    туби от калмари
  • 200 г
    сирене „Фета“
  • 100 г
    орехи
  • 3 бр.
    сушени домати
  • 10 бр.
    див лук
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 1 щипка
    риган
  • 50 г
    галета
  • 4 с. л.
    маслиново масло
  • 3 скилидки
    чесън
  • 50 мл
    бяло вино
  • 100 г
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тубите се измиват и се проверява дали е махната цялата средна кост. Сиренето се намачква в купа. Прибавят се счуканите орехи, галетата, риганът и наситнените сушени домати, див лук и магданоз. Разбърква се добре.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Тубите се пълнят със сместа и се затварят с клечки. Пекат се на скара или грил тиган, по 2–3 минути от всяка страна, като от време на време се мажат с маслиново масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Не трябва да се прекалява с термичната обработка, за да не станат жилави.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът за соса се запържва в маслиново масло. Налива се виното, прибавя се маслото и се овкусява със сол и черен пипер.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовите калмари се поднасят със соса.

Подобни рецепти