Пълнени домати на фурна


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

8 бр.
домати
100 г
дългозърнест ориз
200 г
кайма смес
40 мл
маслиново масло
1 връзка
магданоз
1 връзка
босилек
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
2 с.л.
доматена паста (концентрат)

Приготвяне

1
Доматите се издълбават, а капачетата се запазват.
2
Каймата се запържва в маслиновото масло, докато стане на трохи. Добавят се наситнените лук и чесън и се запържват за кратко. Слага се измитият ориз и също се запържва за кратко. Сипват се доматеният концентрат и сърцевината на доматите и се посолява.
3
Когато течността изври, се наливат около 300 мл вода и се оставя на котлона, докато оризът абсорбира течността. Слагат се наситнените босилек и магданоз.
4
Доматите се пълнят със сместа, поливат се с малко зехтин, слагат се капачетата и се пекат 30 минути в загрята на 180°С фурна.

Подобни рецепти