Ориз със зеленчуци в уок


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    дългозърнест ориз
  • 200 г
    моркови
  • 150 г
    грах
  • 150 г
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 200 г
    патладжани
  • 200 г
    тиквички
  • 150 г
    червени чушки
  • 400 мл
    сладко-кисел сос
  • 50 мл
    сусамово олио
  • 4 листа
    зелена салата

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Оризът се сварява в подсолена вода. Патладжаните, тиквичките и морковите се режат на малки кубчета, чушките се режат на ленти, а лукът и чесънът се наситняват.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В сгорещен уок се слагат морковите, разбъркват се и се прибавя олиото, след това лукът и през 30 секунди последователно се прибавят чушките, патладжаните, тиквичките, чесънът, сладко-киселият сос, и накрая се слага грахът.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пет минути са достатъчни за термична обработка на зеленчуците в уок. Оризът се разпределя в чинни, прибавят се зеленчуците, ястието се гарнира с лист салата и се сервира

Подобни рецепти