Оризът се сварява в подсолена вода. Патладжаните, тиквичките и морковите се режат на малки кубчета, чушките се режат на ленти, а лукът и чесънът се наситняват.
2
В сгорещен уок се слагат морковите, разбъркват се и се прибавя олиото, след това лукът и през 30 секунди последователно се прибавят чушките, патладжаните, тиквичките, чесънът, сладко-киселият сос, и накрая се слага грахът.
3
Пет минути са достатъчни за термична обработка на зеленчуците в уок. Оризът се разпределя в чинни, прибавят се зеленчуците, ястието се гарнира с лист салата и се сервира
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
дългозърнест ориз
200 г
моркови
150 г
грах
150 г
лук
2 скилидки
чесън
200 г
патладжани
200 г
тиквички
150 г
червени чушки
400 мл
сладко-кисел сос
50 мл
сусамово олио
4 листа
зелена салата
Приготвяне
1
Оризът се сварява в подсолена вода. Патладжаните, тиквичките и морковите се режат на малки кубчета, чушките се режат на ленти, а лукът и чесънът се наситняват.
2
В сгорещен уок се слагат морковите, разбъркват се и се прибавя олиото, след това лукът и през 30 секунди последователно се прибавят чушките, патладжаните, тиквичките, чесънът, сладко-киселият сос, и накрая се слага грахът.
3
Пет минути са достатъчни за термична обработка на зеленчуците в уок. Оризът се разпределя в чинни, прибавят се зеленчуците, ястието се гарнира с лист салата и се сервира