Ориз с кореноплодни зеленчуци


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

3 бр.
пащърнак
1 бр.
малка глава целина
1 бр.
алабаш
7 бр.
моркови
1 бр.
бяла ряпа
200 г
ориз
600 мл
прясно мляко
60 мл
олио
1 връзка
копър
1 с.л.
оцет от нар (сироп от нар)
1 с.л.
кориандър на зърна

Приготвяне

1
Всички зеленчуци се обелват и се нарязват на кубчета.
2
В хаванче се счукват зърната кориандър и се запържват за кратко в тенджера с нагорещеното олио.
3
Прибавят се зеленчуците и се оставят за около 10 минути на огъня, като периодично се разбъркват.
4
Овкусяват се със сол и черен пипер, разбъркват се, слага се оризът и леко се запържва.
5
Сипват се оцетът от нар, прясното мляко и същото количество вода. След около 20 минути ястието се дърпа от огъня и се овкусява с наситнен копър.
6
Може да се поднесе както топло, така и студено.

Подобни рецепти