Омлет със сирене и спанак


Време за приготвяне
10 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    яйца
  • 0.5 ч.л.
    олио
  • 1 ч.л.
    краве масло
  • 50 г
    настъргано сирене „Гауда”
  • 20 листа
    бейби спанак

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се посоляват и се разбиват енергично с вилица.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В сгорещен тиган се слагат олиото и маслото.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    След като маслото се разтопи, се сипват яйцата.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    След около 10 секунди яйцата се разбъркват внимателно с дървена лъжица в посока от края на тигана към средата и тигана се наклонява във всички посоки, за да се разпредели яйчената смес и да се сготви равномерно.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    След една минута яйцата се поръсват с настърганото сирене и спанака. Омлетът се готви още малко на умерен огън докато се разтопи сиренето и спанакът промени цвета си.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусява се със сол и черен пипер и с помощта на шпатула внимателно се прегъва на две. Поднася се веднага.

Подобни рецепти