Омлет с агнешки дреболии


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    агнешки комплект
  • 120 мл
    маслиново масло
  • 1 връзка
    пресен лук
  • 100 мл
    бяло вино
  • 4 стръка
    копър
  • 8 бр.
    яйца
  • 4 стръка
    мента

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Агнешкият комплект се сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета. Пресният лук се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното маслиново масло. Прибавят се нарязаните дреболии и всичко се запържва. Налива се виното и се оставя да къкри около 10 минути под капак, докато се изпари.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват добре с бъркалка (може и с миксер), копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съдът се слага в загрята на 200 °С фурна с вентилатор за около 8 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.

Подобни рецепти