Морски дарове в доматен сос


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    миди с черупки
  • 400 г
    скариди
  • 700 г
    домати
  • 150 мл
    сухо бяло вино
  • 0.5 връзка
    магданоз
  • 3 скилидки
    чесън
  • 2 глави
    лук
  • 100 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се потапят във вряла вода, шокират се в леденостудена, обелват се и се нарязват на кубчета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и чесънът се накълцват и се запържват в 60 мл от маслиновото масло. Добавят се наситненият магданоз и доматите.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се овкусява със сол и пипер и се вари 15-20 минути. Налива се виното и се готви още около 5 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Скаридите се измиват, подсушават се и се овкусяват със сол. Запържват се в около 20 мл сгорещено маслиново масло, докато порозовеят.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалото маслиново масло се налива в тенджера, добавят се почистените миди и съдът се похлупва. Готвят се 1-2 минути, докато се отворят. Скаридите и мидите се слагат в доматения сос, ястието се готви още минута-две. Сервира се с накълцан магданоз.

Подобни рецепти