Многоцветно пиле с чедър


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
пилешки гърди
0.5 ч. л.
мащерка
3 с. л.
маслиново масло
2 бр.
домати
1 бр.
малка глава червен лук
1 бр.
тиквичка
1 бр.
жълта чушка
200 г
сирене „Чедър“
20 г
настърган пармезан
1 с. л.
галета

Приготвяне

1
Пилето се поръсва със сол, черен пипер и мащерката. Добавя се малко маслиново масло. Върху всяко пилешко филе се правят 5 разреза, като се внимава, месото да не се среже до края.
2
Доматите, лукът, тиквичката и чушката се нарязват на тънки ивици. В разрезите на месото се поставя парче от всеки зеленчук.
3
Пилешкото се слага в тава, покрита с хартия за печене. Всяко парче се поръсва обилно с настърган чедър и пармезан, смесен с галета. Прибавят се маслиново масло и подправки на вкус. Ястието се пече в загрята на 200 °С фурна за около 25 минути.

Подобни рецепти