Миди в масло и вино


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.5 кг
    миди с черупки
  • 100 мл
    сухо бяло вино
  • 100 г
    краве масло
  • 20 мл
    маслиново масло
  • 0.25 връзка
    девесил
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 3 скилидки
    чесън
  • 1 ч.л.
    сос „Уорчестър”

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Черупките на мидите се почистват добре от наслагвания и водорасли.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се нарязва наситно и се запържва в зехтина и маслото. Налива се бялото вино и когато заври, в съда се слагат мидите. Добавят се девесилът и магданозът.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато мидите се отворят, се изваждат от съда с решетъчна лъжица.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът от тях се оставя на котлона, добавя се сосът „Уорчестър“ и се оставя течността да се редуцира наполовина.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Мидите се слагат в чиния и се поливат с готовия сос.

Подобни рецепти