Черупките на мидите се почистват добре от наслагвания и водорасли.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в зехтина и маслото. Налива се бялото вино и когато заври, в съда се слагат мидите. Добавят се девесилът и магданозът.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Когато мидите се отворят, се изваждат от съда с решетъчна лъжица.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Сосът от тях се оставя на котлона, добавя се сосът „Уорчестър“ и се оставя течността да се редуцира наполовина.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Мидите се слагат в чиния и се поливат с готовия сос.
Съставки
Съставки за
Порции
1.5 кг
миди с черупки
100 мл
сухо бяло вино
100 г
краве масло
20 мл
маслиново масло
0.25 връзка
девесил
0.25 връзка
магданоз
3 скилидки
чесън
1 ч.л.
сос „Уорчестър”
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Черупките на мидите се почистват добре от наслагвания и водорасли.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в зехтина и маслото. Налива се бялото вино и когато заври, в съда се слагат мидите. Добавят се девесилът и магданозът.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Когато мидите се отворят, се изваждат от съда с решетъчна лъжица.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Сосът от тях се оставя на котлона, добавя се сосът „Уорчестър“ и се оставя течността да се редуцира наполовина.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Мидите се слагат в чиния и се поливат с готовия сос.