Люти пилешки кюфтета


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    пилешка кайма (60% бут и 40% гърди)
  • 1 глава
    лук
  • 50 г
    настърган джинджифил
  • 1 с.л.
    къри на прах
  • 0.5 ч.л.
    лют червен пипер
  • 1 ч.л.
    кориандър
  • 4 с.л.
    лимонов сок
  • 2 с.л.
    олио
  • 200 г
    гъсто кисело мляко
  • 1 ч.л.
    смлян кимион
  • 2 стръка
    мента

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Каймата се смесва с настърганите лук и джинджифил, кърито, лютия червен пипер, кориандъра, 2 с. л. лимонов сок, олиото, сол и черен пипер. Омесва се и се оставя да почине 30 минути в хладилник.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се приговя като се смесват киселото мляко, наситнената мента, кимионът, 2 с. л. лимоновия сок и сол.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    От каймата се оформят големи сплескани кюфтета и се готвят на тиган от двете страни в сгорещено олио, като се обръщат няколко пъти. Кюфтетата се поднасят със соса.

Подобни рецепти