Люти пилешки кюфтета


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
пилешка кайма (60% бут и 40% гърди)
1 глава
лук
50 г
настърган джинджифил
1 с.л.
къри на прах
0.5 ч.л.
лют червен пипер
1 ч.л.
кориандър
4 с.л.
лимонов сок
2 с.л.
олио
200 г
гъсто кисело мляко
1 ч.л.
смлян кимион
2 стръка
мента

Приготвяне

1
Каймата се смесва с настърганите лук и джинджифил, кърито, лютия червен пипер, кориандъра, 2 с. л. лимонов сок, олиото, сол и черен пипер. Омесва се и се оставя да почине 30 минути в хладилник.
2
Сосът се приговя като се смесват киселото мляко, наситнената мента, кимионът, 2 с. л. лимоновия сок и сол.
3
От каймата се оформят големи сплескани кюфтета и се готвят на тиган от двете страни в сгорещено олио, като се обръщат няколко пъти. Кюфтетата се поднасят със соса.

Подобни рецепти