Лют телешки език


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
сварен телешки език
3 с. л.
олио
2 с. л.
светъл соев сос
0.5 ч. л.
пипер меланж
2 с. л.
лимонов сок

Приготвяне

1
Езикът се нарязва натънко, намазва се с олио и се готви от всички страни, до златисто, в силно загрят сух тиган.
2
Изважда се и в същия съд се слагат нарязаните на ивички люти чушки.
3
Телешкият език се връща в тигана. Прибавят се лимоновият сок, счуканият в хаванче пипер меланж и соевият сос, и се разбърква.
4
Готовото ястие се поднася с гарнитура по избор.

Подобни рецепти