Лют телешки език


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    сварен телешки език
  • 3 с. л.
    олио
  • 2 с. л.
    светъл соев сос
  • 0.5 ч. л.
    пипер меланж
  • 2 с. л.
    лимонов сок

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Езикът се нарязва натънко, намазва се с олио и се готви от всички страни, до златисто, в силно загрят сух тиган.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Изважда се и в същия съд се слагат нарязаните на ивички люти чушки.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Телешкият език се връща в тигана. Прибавят се лимоновият сок, счуканият в хаванче пипер меланж и соевият сос, и се разбърква.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовото ястие се поднася с гарнитура по избор.

Подобни рецепти