Лозови сармички с яйца и сирене


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 връзки
    пресен лук
  • 2 ч. ч.
    ориз
  • 200 г
    краве сирене
  • 3 бр.
    яйца
  • 1 връзка
    копър
  • 1 връзка
    магданоз
  • 3 с. л.
    олио

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пресният лук се почиства, наситнява се и се запържва за кратко в сгорещеното олио. Прибавя се оризът, разбърква се и когато се запържи леко, постепенно се наливат около 3 ч. ч. вода. Щом оризът набъбне, но не е напълно готов, съдът се дърпа от огъня.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Натрошава се сиренето, разбърква се, чукват се яйцата и отново се разбърква. Подправя се с черен пипер и наситнените копър и магданоз. Ако сиренето е безсолно, сместа се посолява.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    От плънката и лозовите листа се завиват малки стегнати сармички. Подреждат се в тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие с 1 см. Готвят се на тих огън – около 20 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Може да се поднесат с подлучено кисело мляко или със запържен за кратко в олио червен пипер. Превъзходни са и топли, и студени. Най-вкусни са на следващия ден.

Подобни рецепти