Лесна фритата с тиквички


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    тиквички
  • 80 г
    лук
  • 1 с.л.
    маслиново масло
  • 1 с.л.
    краве масло
  • 0.25 ч.л.
    сол
  • 5 бр.
    яйца
  • 100 мл
    животинска сметана
  • 0.25 ч.л.
    смлян черен пипер
  • 100 г
    сирене „Чедър“

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 180 °С. Настърганите тиквички се посоляват и се оставят настрана за10 минути, докато пуснат сока си, след което се отцеждат. Маслиновото масло се загрява в тенджера, слага се и кравето масло.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ситно нарязаният лук се запържва за 2–3 минути. Прибавят се отцедените тиквички и се пържи още 2 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват в купа, прибавят се сметаната, настърганото сирене, щипка сол и смленият черен пипер. Накрая сместа с тиквичките се прибавя към яйчената. Всичко се разбърква добре, сипва се във форма и се пече за около 20 минути.

Подобни рецепти