1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Лесна фритата с тиквички

Лесна фритата с тиквички


recipes.details.information.totalcookingtime
35 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Основни ястия

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

300 г
тиквички
80 г
лук
1 с.л.
маслиново масло
1 с.л.
краве масло
0.25 ч.л.
сол
5 бр.
яйца
100 мл
животинска сметана
0.25 ч.л.
смлян черен пипер
100 г
сирене „Чедър“

recipes.details.steps.title

1
Фурната се загрява на 180 °С. Настърганите тиквички се посоляват и се оставят настрана за10 минути, докато пуснат сока си, след което се отцеждат. Маслиновото масло се загрява в тенджера, слага се и кравето масло.
2
Ситно нарязаният лук се запържва за 2–3 минути. Прибавят се отцедените тиквички и се пържи още 2 минути.
3
Яйцата се разбиват в купа, прибавят се сметаната, настърганото сирене, щипка сол и смленият черен пипер. Накрая сместа с тиквичките се прибавя към яйчената. Всичко се разбърква добре, сипва се във форма и се пече за около 20 минути.

recipes.details.similar