Лесна фритата с тиквички


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
тиквички
80 г
лук
1 с.л.
маслиново масло
1 с.л.
краве масло
0.25 ч.л.
сол
5 бр.
яйца
100 мл
животинска сметана
0.25 ч.л.
смлян черен пипер
100 г
сирене „Чедър“

Приготвяне

1
Фурната се загрява на 180 °С. Настърганите тиквички се посоляват и се оставят настрана за10 минути, докато пуснат сока си, след което се отцеждат. Маслиновото масло се загрява в тенджера, слага се и кравето масло.
2
Ситно нарязаният лук се запържва за 2–3 минути. Прибавят се отцедените тиквички и се пържи още 2 минути.
3
Яйцата се разбиват в купа, прибавят се сметаната, настърганото сирене, щипка сол и смленият черен пипер. Накрая сместа с тиквичките се прибавя към яйчената. Всичко се разбърква добре, сипва се във форма и се пече за около 20 минути.

Подобни рецепти