Леща болонезе


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    червена леща
  • 350 г
    телешка кайма
  • 150 г
    лук
  • 1 скилидка
    чесън
  • 60 г
    моркови
  • 80 г
    глава целина
  • 100 г
    магданоз
  • 400 мл
    доматен сок
  • 5 листа
    пресен босилек
  • 100 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Каймата се запържва в маслиновото масло, като се мачка с лъжица, докато стане на трохи. Добавят се наситнените лук, чесън, моркови, целина и магданозените дръжки. Оставя се за 10 минути на огъня.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сипват се лещата и доматеният сок, долива се вода и се овкусява със сол и черен пипер. Вари се до омекване на лещата. Подправя се с босилек и по желание се поднася със спагети.

Подобни рецепти