Каймата се запържва в маслиновото масло, като се мачка с лъжица, докато стане на трохи. Добавят се наситнените лук, чесън, моркови, целина и магданозените дръжки. Оставя се за 10 минути на огъня.
2
Сипват се лещата и доматеният сок, долива се вода и се овкусява със сол и черен пипер. Вари се до омекване на лещата. Подправя се с босилек и по желание се поднася със спагети.
Съставки
Съставки за
Порции
200 г
червена леща
350 г
телешка кайма
150 г
лук
1 скилидка
чесън
60 г
моркови
80 г
глава целина
100 г
магданоз
400 мл
доматен сок
5 листа
пресен босилек
100 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
Каймата се запържва в маслиновото масло, като се мачка с лъжица, докато стане на трохи. Добавят се наситнените лук, чесън, моркови, целина и магданозените дръжки. Оставя се за 10 минути на огъня.
2
Сипват се лещата и доматеният сок, долива се вода и се овкусява със сол и черен пипер. Вари се до омекване на лещата. Подправя се с босилек и по желание се поднася със спагети.