1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Лазаня с тиквички

Лазаня с тиквички


fertig in
118 мин
Трудност

категория
  • Основни

съставки

Съставки за
 
Порции

8 броя
Тиквички
600 г
Кайма смес
250 г
Сирене „Моцарела“
70 г
Сирене „Пармезан“
2 глави
Лук
4 скилидки
Чесън
100 мл
Маслиново масло
1 кг
Домати
50 мл
Червено вино
1 връзка
Босилек
1 с.л.
Захар

Приготвяне

1
Тиквичките се нарязват по дължина. Поливат се с 20 мл маслиново масло и се запичат леко на грил тиган.
2
1 глава лук и 2 скилидки чесън се наситняват и се запържват в 40 мл от маслиновото масло. Добавя се каймата, запържва се, докато стане на трохи, и се овкусява със сол и черен пипер.
3
1/3 от тиквичките се подреждат в намазана с 20 мл маслиново масло тава. Отгоре се разпределят половината от каймата и половината накъсана моцарела. Следва пласт тиквички и върху тях отново се слагат накъсана кайма и моцарела. Накрая се подреждат останалите тиквички.
4
Ястието се пече 40 минути в загрята на 170°С фурна, покрито с алуминиево фолио. След това фолиото се маха, поръсва се с настъргания пармезан и се допича още 20 минути.
5
Сосът се приготвя, като останалите лук и чесън се наситняват и се запържват в останалото маслиново масло. Добавят се настърганите домати, налива се виното, овкусява се със захар, сол и черен пипер и се оставя да къкри на слаб огън, докато се сгъсти. Слага се наситеният босилек и се пасира. Лазанята се поднася със соса.