Каймата се размесва с яйцето, сол, риган и черен пипер. Оформят се кюфтенца, които се пържат в маслиновото масло заедно с чесъна.
2
Когато кюфтенцата се зачервят, се добавят доматите, нарязани на кубчета, маслините,нарязани на шайби, 2 щипки риган, сол и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън за 10 минути.
3
Накрая се поръсва с нарязаните наситно лук и магданоз.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
телешка кайма
500 г
домати
50 г
черни маслини (без костилки)
2 скилидки
чесън
4 с.л.
маслиново масло
1 бр.
яйце
3 стръка
магданоз
2 стръка
пресен лук
Приготвяне
1
Каймата се размесва с яйцето, сол, риган и черен пипер. Оформят се кюфтенца, които се пържат в маслиновото масло заедно с чесъна.
2
Когато кюфтенцата се зачервят, се добавят доматите, нарязани на кубчета, маслините,нарязани на шайби, 2 щипки риган, сол и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън за 10 минути.
3
Накрая се поръсва с нарязаните наситно лук и магданоз.