Кюфтета от леща и морковени пръчици


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    кайма смес
  • 200 г
    зелена леща
  • 100 г
    лук
  • 100 г
    сух бял хляб
  • 100 мл
    прясно мляко
  • 1 бр.
    яйце
  • 50 г
    трохи от стар бял хляб
  • 300 мл
    олио
  • 2 стръка
    магданоз
  • 400 г
    моркови
  • 20 мл
    маслиново масло
  • 20 г
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лещата се сварява в подсолена вода, охлажда се и се намачква.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се наситнява и се запържвав малко олио, докато омекне. Хлябът се залива с млякото. Лещата се добавя към каймата заедно с охладения лук, отцедения хляб и яйцето. Овкусява се със сол и черен пипер. Слагат се хлебните трохи, малко наситнен магданоз и се омесва добре. Оформят се кюфтета и се пържат в останалото олио, като се обръщат, докато придобият златист загар от всички страни.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    После се слагат в тава постлана с пергаментова хартия, и се пекат 10 минути в загрята на 180 °С фурна.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковите се обелват и се нарязват на много тънки пръчици. Разбъркват се с маслиновото и с разтопеното краве масло и се поднасят с кюфтетата.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се поръсва с останалия магданоз.

Подобни рецепти