Котлети с билкова коричка


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    свински котлети
  • 20 г
    горчица
  • 50 мл
    бяло вино
  • 30 г
    краве масло
  • 2 бр.
    филии сух бял хляб
  • 5 стръка
    магданоз
  • 4 стръка
    мащерка
  • 1 стрък
    салвия
  • 6 скилидки
    чесън
  • 30 мл
    маслиново масло
  • 1 щипка
    сол
  • 4 стръка
    розмарин

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се наронва в чопър и към него се прибавят магданозът, 2 стръка розмарин, мащерката, салвията и 2 скилидки чесън. Сипва се маслиновото масло и се поръсва с щипка сол. Смила се до получаването на трохи.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Котлетите се намазват с маслиново масло. Не се изтъняват с чук, за да останат сочни при печенето. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Запечатват се за 2–3 минути от всяка страна в силно нагорещен тиган от двете страни до получаване на златиста коричка. Когато се обърнат, върху изпечената страна се слага по една скилидка чесън и клонче розмарин за допълнително овкусяване.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прехвърлят се в тава. Първо се намазват с тънък слой горчица от двете страни, а след това само отгоре се покриват плътно с ароматните трохи. В тавата се слагат маслото и 2 обелени скилидки чесън и се налива виното. Котлетите се пекат в загрята на 190°С фурна 7–8 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставят се в чинии, поливат се със соса от печенето, украсяват се с розмарин и се поднасят с гарнитура по избор.

Подобни рецепти