Котлети с билкова коричка


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
свински котлети
20 г
горчица
50 мл
бяло вино
30 г
краве масло
2 бр.
филии сух бял хляб
5 стръка
магданоз
4 стръка
мащерка
1 стрък
салвия
6 скилидки
чесън
30 мл
маслиново масло
1 щипка
сол
4 стръка
розмарин

Приготвяне

1
Хлябът се наронва в чопър и към него се прибавят магданозът, 2 стръка розмарин, мащерката, салвията и 2 скилидки чесън. Сипва се маслиновото масло и се поръсва с щипка сол. Смила се до получаването на трохи.
2
Котлетите се намазват с маслиново масло. Не се изтъняват с чук, за да останат сочни при печенето. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.
3
Запечатват се за 2–3 минути от всяка страна в силно нагорещен тиган от двете страни до получаване на златиста коричка. Когато се обърнат, върху изпечената страна се слага по една скилидка чесън и клонче розмарин за допълнително овкусяване.
4
Прехвърлят се в тава. Първо се намазват с тънък слой горчица от двете страни, а след това само отгоре се покриват плътно с ароматните трохи. В тавата се слагат маслото и 2 обелени скилидки чесън и се налива виното. Котлетите се пекат в загрята на 190°С фурна 7–8 минути.
5
Поставят се в чинии, поливат се със соса от печенето, украсяват се с розмарин и се поднасят с гарнитура по избор.

Подобни рецепти