Котлети на фурна с домати и кашкавал


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

8 бр.
свински котлети
1 с.л.
наситнен копър
2 скилидки
чесън
3 с.л.
олио
3 бр.
домати
150 г
настърган твърд кашкавал
1 с.л.
наситнен магданоз
2 бр.
яйца

Приготвяне

1
Котлетите се начукват и се поръсват със сол и черен пипер.
2
Запържват се в загрятата мазнина и се поставят в тава, покрита с алуминиево фолио.
3
Доматите се режат на филийки и се подреждат върху котлетите.
4
Яйцата се разбиват и към тях се добавят сол, черен пипер, наситненият чесън, магданозът, копърът и кашкавалът.
5
Доматите се заливат със сместа и ястието се пече в загрята на 200°С фурна, колкото да се разтопи сиренето, но да не се препече.
6
Сервира се, докато е топло, със свежа салата по избор.

Подобни рецепти