Котлети на фурна с домати и кашкавал


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 8 бр.
    свински котлети
  • 1 с.л.
    наситнен копър
  • 2 скилидки
    чесън
  • 3 с.л.
    олио
  • 3 бр.
    домати
  • 150 г
    настърган твърд кашкавал
  • 1 с.л.
    наситнен магданоз
  • 2 бр.
    яйца

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Котлетите се начукват и се поръсват със сол и черен пипер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Запържват се в загрятата мазнина и се поставят в тава, покрита с алуминиево фолио.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се режат на филийки и се подреждат върху котлетите.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват и към тях се добавят сол, черен пипер, наситненият чесън, магданозът, копърът и кашкавалът.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се заливат със сместа и ястието се пече в загрята на 200°С фурна, колкото да се разтопи сиренето, но да не се препече.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Сервира се, докато е топло, със свежа салата по избор.

Подобни рецепти