
Кисело зеле с пушен бекон и наденица
Време за приготвяне
50 мин
Трудност
категория
- Основни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
700 г
кисело зеле
4 бр.
наденица
198 г
пушен бекон
2 глави
лук
1 бр.
люта чушка
3 с.л.
олио
1 бр.
дафинов лист
Приготвяне
1
Беконът се нарязва на тънко, а наденицата на едро.
2
Запържват се за кратко в сгорещеното олио, изваждат се от него и се оставят настрана.
3
В същата мазнина до златисто се запържва 1 глава лук, нарязана наситно.
4
Прибавят се киселото зеле, дафиновият лист, сол, черен пипер и лютата чушка.
5
Запържва се, сипва се малко вода, задушава се за 15 минути и се прехвърля в огнеупорен съд.
6
Върху киселото зеле се слагат надениците, беконът и другата глава лук, нарязана на четвъртини.
7
Пече се 15 минути в загрята на 180°С фурна. Ястието се сервира топло.