Кебапчета по стара рецепта
recipes.details.information.totalcookingtime
30 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty
recipes.categoryinfo
recipes.details.ingredients.title
recipes.details.ingredients.for
recipes.details.ingredients.servings
500 г
мляно месо от свинска плешка
500 г
свинско мляно месо (от гърдите)
500 мл
вода
5 г
смлян кимион
5 г
черен пипер
20 г
сол
recipes.details.steps.title
1
Смляното месо се смесва и се овкусява с подправките. Меси се и постепенно се добавя водата.
2
След като се размеси добре, се разстила в тава и се завива с фолио за свежо съхранение. Оставя се за една нощ в хладилник.
3
На другия ден се размесва отново и се оставя още 2–3 часа.
4
Оформят се кебапчета с размер по желание и се пекат на силно загрята скара.
При оформянето на КЕБАПЧЕТАТА намокрете ръцете си – така ще загладите каймата по-лесно. По време на печенето обръщайте само в една посока, така съветват маийсторите на скарата. Не търсете екстравагантност при поднасянето – кебапчетата са най-желани и очаквани, когато са сгушени в разрязано на две хлебче.